Vrije school Castricum is de vrije school van Castricum en omstreken

Basisschool Vrije school Castricum is de vrije school van Castricum en omstreken

Vrijspel
voor de
Beleving!

Wat heeft je kind nodig op school?


Wandelrugzak

Alle kinderen hebben een goede wandelrugzak nodig. Deze moet zowel op de borst als bij de heupen aan de voorkant met een sluiting dicht kunnen. Een tas die alleen boven sluit gaat zwieren en is voor de kinderen snel te zwaar om te dragen. Wij adviseren een neutrale rugzak (zie ook lunchbox en drinkbeker hieronder)


Lunchbox en drinkbeker of thermoskan

De kinderen nemen op een korte dag voor één pauze eten mee naar school en op een lange dag voor twee pauzes. Op buitendag (woensdag) wordt er twee keer gegeten, want van wandelen en buiten zijn krijg je meer trek.

We geven als school de voorkeur aan een neutrale trommel en beker (zonder tekenfilm- en stripfiguren). Vanuit de pedagogische achtergrond van de school kiezen wij ervoor om deze figuren niet in de leeromgeving van de kinderen te brengen. Dit geldt ook voor de rugzakken. Een kind ziet zijn eigen tas niet als hij deze op zijn rug draagt, maar de kinderen die er achter lopen kijken voortdurend tegen de tas van het kind ervoor aan. Het is fijn als jullie hier rekening mee houden. Op deze manier kunnen de kinderen in alle rust eten en wandelen.

De kinderen van klas 1 t/m 6 nemen naast hun eten ook elke dag een beker water of een thermoskan thee mee. De kleuters nemen alleen op woensdag water of thee mee naar school op de buitendag.


Reservekleding

Alle kinderen hebben een set reservekleding op school (en op woensdag in hun rugzak). Ook de oudere kinderen hebben reservekleding nodig. We spelen elke dag buiten, we schilderen en zijn aan het werk in de tuin en keuken. Hierdoor kan kleding nat en vies worden en is een extra set nodig.

De reservekleding zit in een tasje waarin ook een plastic zak zit waarin natte kleding mee naar huis kan. Het tasje met reservekleding kan in de luizentas of onder in de rugzak.


Buitenkleding

Alle kinderen hebben een set regenkleding en regenlaarzen op school. We spelen buiten in weer en wind. Kinderen die nat en koud worden kunnen niet meer lekker spelen en dat is juist zo belangrijk. Als het kouder wordt zijn skipakken ook nodig.

Met name voor de jongere kinderen is het handig als zij een regenbroek met hengsels hebben die aan de pijpen elastiek heeft. Dan is hij zowel aan de bovenkant als onderkant het best beschermend.

Zorg dat de naam van je kind duidelijk in kleding en schoenen staat.


Sloffen, antislipsokken en euritmieschoenen

De kinderen hebben antislipsokken of -sloffen nodig omdat we geen schoenen dragen in de klas. De schoenen blijven op de gang. Daarnaast hebben zij ook euritmieschoenen nodig. Euritmieschoenen zijn zachte schoentjes van stof of leer die in sportzaken als ritmiek- of turnschoentjes worden verkocht. De zool is ruw en aan de bovenkant zit een elastiek. In Castricum verkoopt Sport2000 exemplaren met anti-slipzool.


Gymkleding

Klas 1 t/m 6 hebben op donderdag gymkleding mee naar school. De kinderen dragen tijdens de gymles een sportbroekje, een shirt en binnengymschoenen (geen donkere zolen) met sokken.


OP EEN RIJTJE:

*rugzak

*reservekleding

*lunch (en drinken)

*regenkleding en rubberlaarzen

*antislipsokken/sloffen

*euritmieschoenen

*klas 1 t/m 6 op donderdag gymkleding


TIPS:

We hebben heel goede ervaringen met de volgende merken.

Rugzakken: vaude.nl, ook Deuter heeft fijne kinderrugzakjes

Lunchboxen, waterbekers en thermoskannen:

Greenjump.nl (voor roestvrijstalen trommels. Trommels met vakjes zijn handig als je verschillende dingen mee wil geven. Trommels met flexibele deksels zijn juist voor brood weer handig)

Klean kanteen: voor thermoskannen en waterbekers

Dopper: waterbekers

Antislipsokken/sloffen: Falke (De kinderschoenenwinkel in Castricum verkoopt de sokken ook.)

Euritmietjes (bij sportzaken of online ook als ritmiek of turnschoentjes te koop; let wel op de anti slipzool). In Castricum verkoopt Sport2000 goede exemplaren. De 'echte' euritmieschoenen zijn te koop via www.zaailing.nl of waldorfshop.eu.


NB: Willen jullie alles voorzien van naamstickers, -labels?