Vrije school Castricum is de vrije school van Castricum en omstreken

Basisschool Vrije school Castricum is de vrije school van Castricum en omstreken

Vrijspel
voor de
Beleving!

Buitenschoolse opvang

We werken samen met twee naschoolse opvang organisaties. De ene is De Wonderberk, zij zitten bij ons vlakbij school aan de andere kant van de kerk met 2 NSO groepen en bieden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag opvang aan. Daarnaast werken we samen met Forte Kinderopvang. Zij kunnen de kinderen op maandag, dinsdag en donderdag uit school ophalen en meenemen naar hun locatie Het Vossenhol aan de Asserlaan in Castricum.


De Wonderberk

Op de 2 groepen van de naschoolse opvang van De Wonderberk wordt gewerkt vanuit de antroposofische pedagogiek. Het uitgangspunt hierbij is het bieden van een vertrouwde, veilige en prettige plek voor jullie kind(eren).


Er zijn verschillende opvangmogelijkheden:


Opvang voor kleuters en kinderen van klas 1 en 2 tussen 13.00 en 15.00 uur of lange middagopvang van 13.00 – 18.00 uur.


Korte middagopvang van 15.00 – 18.00 uur.


Er is plaats voor 20 kinderen per dag per groep met 2 pedagogisch medewerkers die de groep begeleiden.


Direct uit school wordt er samen geluncht, de pedagogisch medewerkers zijn er op deze momenten voor de kinderen en bieden een luisterend oor voor alle belevenissen en gebeurtenissen van de dag. Na de schooldag heeft een kind behoefte om zelf de keuze te maken in wat het wil gaan doen. Buiten de gezamenlijke momenten in de groep is het vrije spel heel belangrijk. Een kind kan zelf de keuze maken in wat het wil gaan doen. Dit kan zijn: zich rustig terug trekken op de bank met een boekje of juist spelen met andere kinderen.  Er wordt elke dag veel buiten gespeeld. Hiervoor zijn in de tuin vele materialen aanwezig: scheppen en ander materiaal voor in de zandbak, springtouwen, planken en lappen om hutten mee te bouwen, steppen, etc. Binnen zijn er o.a. speelhuisjes, blokken, karren, prentenboeken, auto’s, spelletjes, poppen, knutselmaterialen voor de jongere kinderen, voor de oudere kinderen meer op hun leeftijd afgestemde boeken, bordspelen, knutselmaterialen en gereedschap, verkleedkleren, en dergelijke. De Wonderberk is niet in het bezit van (spel)computers en/of televisie. Een rijke fantasiewereld, die gevoed wordt door verhalen en eigen spel, is bij ons het uitgangspunt. Wanneer de kinderen willen kunnen ze meedoen aan een georganiseerde activiteit zoals spel, bakken, koken, in de moestuin helpen of een creatieve activiteit zoals bijvoorbeeld muziek maken, schilderen, boetseren of knutselen. In de loop van de middag krijgen de kinderen fruit en iets te eten en drinken aangeboden. De voeding op de Wonderberk is uitsluitend biologisch(-dynamisch).


Voor contact met De Wonderberk over opvang mogelijkheden kun je mailen en/of bellen naar: info@wonderberk.nl en 023-8200955.


Inschrijven en/of meer informatie kun je vinden op de site van de Wonderberk:  www.wonderberk.nl Inschrijven via een formulier kan hier
Forte Kinderopvang

Groeien doe je niet alleen. Daar heb je anderen voor nodig. Want samen weet en kun je meer. Wij werken elke dag samen met kinderen, hun ouders of opvoeders, het onderwijs en andere organisaties aan een basis voor het leven. Samen laten we kinderen volledig tot bloei komen. En als we dit bereiken, groeien we allemaal.


Wij bieden kinderen elke dag een veilige omgeving waarin ze zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. We prikkelen hen het beste uit zichzelf te halen in uitdagende activiteiten die passen bij hun leeftijd en belangstelling. Bij Forte krijgen de kinderen alle ruimte om de wereld en hun eigen mogelijkheden te ontdekken. Spelen en ontspannen gaan hierbij hand in hand.


Forte BSO bied

  • Naschoolse opvang incl. 12 weken schoolvakantie, of juist excl. 12 weken schoolvakantie.
  • Of keuze uit 6, 9 of 12 weken vakantieopvang.
  • Extra opvang tegen regulier tarief, ook tijdens vakanties en studiedagen.
  • Flexibel ruilbeleid: een vaste opvang dag mag binnen vier weken voor of na deze dag worden geruild (ook als dit een landelijke feestdag is).
  • Mogelijkheid warme maaltijden tegen een kleine vergoeding.
  • Mogelijkheid zwemles tijdens BSO tijd.
  • Uniek vakantieprogramma: de hele vakantie lang worden er veel uitstapjes en coole workshops aangeboden, zodat de kinderen een echt vakantiegevoel hebben.

Bekijk de Forte BSO van uw school, de activiteiten en alle opvangmogelijkheden op www.fortekinderopvang.nl. U kunt ook contact opnemen via info@fortekinderopvang.nl of 0251-658058.