Agenda

Eens in de maand zijn er informatieochtenden voor mensen die op een laagdrempelige manier met onze school kennis willen maken. Kijk in de kalender voor de exacte dagen. De ochtenden beginnen om 9.00 uur – het zijn in die zin dus geen ‘inloop’ ochtenden.

Ook zullen we weer tal van andere activiteiten organiseren; leuk om je daar een keer te ontmoeten!

Evenement details:

 • wo
  14
  mrt
  2018

  100 jaar Waldorf

  20.00 - 21.30 Vrijeschool Castricum, Dr. van Nieveltweg 20, 1901 GD Castricum

  In 2019 is het 100 jaar geleden dat de eerste vrijeschool haar deuren opende in Stuttgart. Over de hele wereld wordt dit 100-jarig bestaan van de vrijeschool gevierd. Ook wij – als een van de jongste scholen van Nederland – zullen hieraan meedoen!

  Op woensdag 14 maart houden we een eerste open avond onder leiding van HenS Initiatief. We willen deze avond met elkaar kijken naar de invulling van ons onderwijs; wat wensen we voor onze kinderen, wat vinden we fijn aan de vrijeschool, waar hopen we dat onze school over 10, 20, 50 jaar is? HenS Initiatief zal de uitkomsten van deze avond voor ons bundelen zodat we die ook in de beleidsvoering mee kunnen nemen de komende jaren. Het is de bedoeling dat het een avond van ‘vieren’ wordt, waarin we hopelijk met elkaar geïnspireerd raken onze school verder op te bouwen en bij te dragen aan de uitbouw van de vrijeschoolpedagogie. De officiële uitnodiging voor de avond zal door HenS verstuurd worden, we hopen op een grote opkomst!

  Heb je je kinderen nog niet bij ons op school, maar wil je wel meedenken over waar we heen gaan met onze school? Je bent van harte welkom om ook te komen en mede te inspireren! Voor een (gratis) toegangskaartje kun je mailen naar Jacqueline Braak via info@vrijeschoolcastricum.nl

  Ter gelegenheid van het bijna 100-jarig bestaan van de vrijeschoolpedagogie is een korte film verschenen, waarin in vogelvlucht zichtbaar wordt hoe overal ter wereld leerkrachten proberen vanuit dit concept te werken in de context van lokale culturele- en religieuze tradities. Via de website van Waldorf100 initiave van een internationale groep die de viering van 100 jaar vrije school voorbereid is de film te bekijken: http://www.waldorf-100.org/en/