Agenda

Eens in de maand zijn er informatieochtenden voor mensen die op een laagdrempelige manier met onze school kennis willen maken. De ochtenden beginnen om 9.00 uur  (en zijn geen ‘inloop’ ochtenden).

Tijdens deze ochtenden geeft de directeur informatie over de school, het onderwijs en plaatsingsmogelijkheden. Ook krijgen ouders een rondleiding langs de klassen. Deze bijeenkomst is niet geschikt voor (jonge) kinderen. We vragen ouders daarom zonder kinderen te komen.

Informatieochtenden zijn altijd op dinsdag van 9 – 10.30 uur.
Dit schooljaar (2019-2020):
24 september
29 oktober
19 november
7 januari
11 februari
10 maart
14 april
12 mei

Ook organiseren onze ouders jaarlijks de Lentefair, wat een feestelijke gelegenheid is om onze school te leren kennen. Dit schooljaar is de Lentefair op zondag 17 mei (2020). Wees welkom!

Evenement details:

 • Ouderinitiatief

  Samenstelling

  Het ouderinitiatief van de initiatiefgroep Vrije School Castricum/Uitgeest bestaat momenteel uit 6 gemotiveerde ouders.
  Er is nog plaats voor gemotiveerde ouders om deel te nemen in het ouderinitiatief. We komen periodiek samen en kijken wie welke werkzaamheden naar draagkracht op zich kan nemen.

  Doel

  Het doel van het ouderinitiatief is het realiseren van een vrijeschool in de omgeving van Castricum en Uitgeest.

  Er is een geografisch gat in het aanbod van vrijeschoolonderwijs in de regio Noord Holland. Tussen Haarlem, Alkmaar en Zaandam is er geen mogelijkheid om aan vrijeschoolonderwijs deel te nemen. Hier moet verandering in komen. Daarnaast blijkt dat veel vrijescholen in Noord Holland flinke wachtlijsten kennen. Genoeg redenen om over te gaan tot actie. vrijeschoolonderwijs moet ook bereikbaar worden voor kinderen in de regio Kennemerland; van Velsen-Noord tot Egmond.

  Ontstaan

  In maart 2015 mailden in dezelfde week, alsof het zo moest zijn, twee ouders de vereniging voor vrijescholen met de mededeling dat zij graag een vrije school zouden realiseren in de regio Castricum/Uitgeest.
  Via de vereniging werden zij in contact gebracht, en zo werd het ouderinitiatief vrijeschool Castricum/Uitgeest geboren.
  Na informatie te hebben ingewonnen bij andere ouderinitiatieven en de recent opgerichte vrijeschool Amsterdam Noord is het ouderinitiatief vervolgens medio maart 2015 in tweekoppige formatie aan de slag gegaan.

  En met ons waren daar nog meer geïnteresseerden. Binnen een dag waren er al 15 aanmeldingen binnen. Gemiddeld komen er wekelijks nog zo'n 10 aanmeldingen bij. vrijeschoolonderwijs is gewild en gewenst in deze regio. Daar maken wij ons als ouderinitiatief hard voor.
  Nieuws over de laatste vorderingen van het initiatief vind je onder het kopje 'Laatste nieuws'.

   

  Kijk ook eens op onze Facebook pagina;

  https://www.facebook.com/InitiatiefvrijeschoolCastricumUitgeest