Welkom bij Vrijeschool Castricum

Welkom op de website van Vrijeschool Castricum. Vrijeschool Castricum is een jonge school die basisonderwijs biedt vanuit antroposofische grondslag. Onze visie is dat ieder kind zich in eigenheid kan ontwikkelen; dat het tijdens zijn of haar tijd bij ons op school vrijspel krijgt voor de beleving. Want als een vak beleefd wordt van je kruin tot aan je tenen, dan gaat het leven in je hart, in je hoofd en in je handen. Dan blijft het beleefde hangen en kan het daadwerkelijk geleerd worden. En op die manier wordt leren een feest vol beweging, muziek en buiten zijn: de drie speerpunten van Vrijeschool Castricum.

Dit schooljaar (19-20) bestaat de school uit  drie kleuterklassen (groep 1/2), een 1e klas, en twee combinatieklassen: 2/3 (groep 4/5) en  4/5 (groep 6/7).
De school is gevestigd in de oude Augustinusschool aan de Dr. van Nieveltweg 20 in Castricum.

Er zijn regelmatig informatieochtenden voor geïnteresseerde ouders die overwegen hun kind(eren) bij onze school aan te melden.

De school is tot de meivakantie gesloten i.v.m. Corona. De geplande informatieochtenden in april en mei vervallen daarom. Ouders die overwegen hun kind aan te melden voor onze school zijn welkom op een van de extra  informatieochtenden die we organiseren zodra de school weer open kan. Ouders die zich hiervoor willen aanmelden kunnen mailen naar directie@vrijeschoolcastricum.nl