Welkom bij Vrijeschool Castricum

Welkom op de website van Vrijeschool Castricum. Vrijeschool Castricum is een jonge school die basisonderwijs biedt vanuit antroposofische grondslag. Onze visie is dat ieder kind zich in eigenheid kan ontwikkelen; dat het tijdens zijn of haar tijd bij ons op school vrijspel krijgt voor de beleving. Want als een vak beleefd wordt van je kruin tot aan je tenen, dan gaat het leven in je hart, in je hoofd en in je handen. Dan blijft het beleefde hangen en kan het daadwerkelijk geleerd worden. En op die manier wordt leren een feest vol beweging, muziek en buiten zijn: de drie speerpunten van Vrijeschool Castricum.

Dit schooljaar (19-20) bestaat de school uit  drie kleuterklassen (groep 1/2), een 1e klas, en twee combinatieklassen: 2/3 (groep 4/5) en  4/5 (groep 6/7).
De school is gevestigd in de oude Augustinusschool aan de Dr. van Nieveltweg 20 in Castricum.

Er zijn regelmatig informatieochtenden voor geïnteresseerde ouders die overwegen hun kind(eren) bij onze school aan te melden.

Met de ‘school’ezel op de buitendag

Vandaag een ezel door het dorp zien wandelen?
Als je vandaag in de Dorpsstraat of op de Burgemeester Mooijstraat een ezel met een groep kinderen erachter zag lopen, dan moet dat haast wel meester Kay met zijn klas en ezel Bambou geweest zijn! Sinds deze week zal een van de drie ‘school’ezels regelmatig meegaan op de buitendag naar de duinen en de tassen van de kinderen op zijn rug dragen (niet allemaal; daar zijn de tassen op zijn eigen rug niet groot genoeg voor).