Wat heeft je kind nodig op school?

*wandelrugzak
Alle kinderen hebben een goede wandelrugzak nodig. Deze moet zowel op de borst als bij de heupen aan de voorkant met een sluiting dicht kunnen. Een tas die alleen boven sluit gaat zwieren en is voor de kinderen snel te zwaar om te dragen. Willen jullie een neutrale rugzak (zie lunchbox en drinkbeker) meegeven?

 

*lunchbox en drinkbeker of thermoskan
De kinderen nemen op een korte dag voor één pauze eten mee naar school en op een lange dag voor twee pauzes. Wat er in de trommels mee naar school kan hebben we in de bijlage bij dit bericht nog eens op een rijtje gezet.
Het is belangrijk dat je kind een neutrale trommel en beker mee naar school neemt. Dit houdt in dat er geen tekenfilm- en stripfiguren opstaan. Vanuit de pedagogische achtergrond van de school kiezen wij ervoor om deze figuren niet in de leeromgeving van de kinderen te brengen. Dit geldt ook voor de rugzakken. Een kind ziet zijn eigen tas niet als hij deze op zijn rug draagt, maar de kinderen die er achter lopen kijken voortdurend tegen de tas van het kind ervoor aan. Het is fijn als jullie hier rekening mee houden. Op deze manier kunnen de kinderen in alle rust eten en wandelen.
De kinderen van klas 1 t/m 4 nemen naast hun eten ook elke dag een beker water of een thermoskan thee mee. De kleuters nemen alleen op woensdag water of thee mee naar school.
*reservekleding
Alle kinderen hebben een set reservekleding op school (en op woensdag in hun rugzak). Ook de oudere kinderen hebben reservekleding nodig. We spelen elke dag buiten, we schilderen en zijn aan het werk in de tuin en keuken. Hierdoor kan kleding nat en vies worden en is een extra set nodig.
De reservekleding zit in een tasje waarin ook een plastic zak zit waarin natte kleding mee naar huis kan. Het tasje met reservekleding kan in de luizentas of onder in de rugzak.

 

*buitenkleding
Alle kinderen hebben een set regenkleding en rubberlaarzen op school. We spelen buiten in weer en wind. Kinderen die nat en koud worden kunnen niet meer lekker spelen en dat is juist zo belangrijk. Als het kouder wordt zijn skipakken ook nodig.
Met name voor de jongere kinderen is het handig als zij een regenbroek met hengsels hebben die aan de pijpen elastiek heeft. Dan is hij zowel aan de bovenkant als onderkant het best beschermend.
*sloffen, antislipsokken en euritmieschoenen
De kinderen hebben antislipsokken of -sloffen nodig. Daarnaast hebben zij ook euritmieschoenen nodig. Euritmieschoenen zijn zachte schoentjes van stof of leer die in sportzaken als ritmiek- of turnschoentjes worden verkocht. De zool is ruw en aan de bovenkant zit een elastiek. Onze voorkeur gaat uit naar witte euritmieschoenen.
De antislipsloffen dragen de kinderen in de klas. De schoenen blijven op de gang.

 

*gymkleding
Klas 2,3 en 4 hebben op donderdag gymkleding mee naar school. De kinderen dragen tijdens de gymles een sportbroekje, een shirt en binnengymschoenen met sokken.

 

OP EEN RIJTJE:

*rugzak
*reservekleding
*lunch (en drinken)
*regenkleding en rubberlaarzen
*antislipsokken/sloffen
*euritmieschoenen
*klas 2,3 en 4 op donderdag gymkleding

 

TIPS:
We hebben heel goede ervaringen met de volgende merken/winkels.
Rugzakken: vaude.nl, ook Deuter heeft fijne kinderrugzakjes
Lunchboxen, waterbekers en thermoskannen:
Greenjump.nl (voor roestvrijstalen trommels. Trommels met vakjes zijn handig als je verschillende dingen mee wil geven. Trommels met flexibele deksels zijn juist voor brood weer handig)
Klean kanteen: voor thermoskannen en waterbekers (verkrijgbaar via greenjump of bij ekoplaza)
Dopper: waterbekers
Antislipsokken/sloffen:
Falke heeft fijne sokken in allerlei kleuren.
Cosyshoes van Falke zijn heerlijk warm en flexibel en hebben antislip.
Deze zijn via internet goed te bestellen. De kinderschoenenwinkel in Castricum verkoopt de sokken ook.
Euritmietjes:
Bij verschillende sport en schoenenwinkels kunnen euritmietjes gekocht worden, daar worden ze als ritmiek of turnschoentjes verkocht (Van Haren, Scapino of bijvoorbeeld Decatlon) of bij www.zaailing.nl.
Regenkleding:
Lidl heeft heel handige regenpakken. Ze hebben daar zowel gevoerde als ongevoerde broeken en jassen. Ze zijn te bestellen op Lidl.nl.
H&M heeft ook fijne pakken.

NB: Willen jullie alles voorzien van naamstickers, -labels?