Collega gezocht!

Vacature leerkracht kleuters

0,8 tot 1,0 fte

Vrijeschool Castricum is voortgekomen uit een ouderinitiatief in Castricum/Uitgeest. Zij is in augustus 2017 gestart onder het bestuur van Ithaka. De antroposofie en de daarbij behorende pedagogische visie, vormen de uitgangspunten voor het onderwijs.

De school heeft een aantal specifieke speerpunten benoemd: buitenonderwijs, muziek en beweging. De school is vorig jaar gestart met een kleuterklas en een combinatieklas 1/2/3. Dit schooljaar zijn we gestart met twee kleuterklassen en de combinatieklassen 1/2  en 3/4 . In januari van dit schooljaar zullen we een 3e kleuterklas starten. Deze klas zal in de loop van het schooljaar langzaam volstromen met voornamelijk vierjarige kleuters.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een collega die vanaf januari in een nieuwe school de zorg voor de derde kleuterklas op zich wil nemen.

We vragen je te solliciteren als:

  • je bij voorkeur een opleiding aan de Vrijeschool Pabo (voorheen Hogeschool Helicon) hebt genoten;
  • je kennis hebt en verbinding voelt met de vrijeschool en de antroposofie;
  • je beschikt over energie en daadkracht;
  • je goed kunt samenwerken;
  • je goed kunt communiceren met collega’s en met ouders;
  • je affiniteit hebt met buitenonderwijs;
  • je wilt werken met portfolio.

Naast het bovenstaande verwachten we dat je in staat bent de klassenadministratie op een professionele wijze bij te houden. We maken gebruik van een digitaal leerlingvolgsysteem.

Wat bieden wij?

We bieden de mogelijkheid om een nieuwe school mede vorm te geven in een enthousiast en betrokken team.

Belangstelling?

Wanneer je voldoet aan het bovenstaande profiel, kun je je sollicitatie (met CV) voor 14 november 2018 sturen aan Jacqueline Braak, kwartiermaker van de Vrijeschool Castricum via: vscastricum@vsithaka.nl.De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek van de geselecteerde kandidaten met de sollicitatiecommissie van Vrijeschool Castricum en een dag meelopen in de kleuterklas.